onsdag 29 april 2009

NEWS: MFF UTREDER VIBRATIONERNA PÅ STÅPLATSLÄKTAREN!

Får jag avslöja en liten nyhet.
Malmö FF har beslutat utreda ståplatsläktarens vibrationer. Alltså de vibrationer som kan tänkas uppstå när klacken hoppar i samband med match på den nybyggda Swedbank Stadion.
Uppdraget har gått till ett företag i Malmö. De har redan börjat sitt arbete. Detta erfar BLOGGEN från, som det heter, säker källa.
I matchen mot Gefle IF hoppade klacken, även om man inte slog klackarna i taket efter 0-0 matchen. Det var andra sidan inte mycket att hoppa för.
Orsaken till MFF:s undersökning är Göteborgs nya arena Gamla Ullevi. Där har det visat sig, att när klacken hoppar svänger tavlorna och bokhyllorna skakar hemma hos dem som bor i bostadsområdet inte långt bort från arenan.
Swedbank Stadion i Malmö har som närmaste grannar Lorensborg med otaliga lägenheter. Om någon boende där har upplever samma problem som i Göteborg, är i skrivande stund oklart.
I går kom över 11 000 till matchen mot Gefle som aldrig varit något publiklag i Malmö. Till nästa hemma match mot Djurgården, den 10 maj, kommer man att kunna räkna in avsevärt fler. Fast först måste MFF på måndag slå HIF borta. Och det gör man.
Matcherna mot Djurgården drar för det mesta mycket publik i Malmö. Då kan det blir tid för de riktigt stora mät analyserna. Vibrerar det hemma hos fru Gustafsson på sjätte våningen på Lorensborg?
Matchen då?
Jag nöjer mig med en kort analys av matchen, orkar inte mer. Besviken.
Tränarparet Nilsson/Gren har haft hela vintern på sig att ta fram en dyrk, för att bryta upp den kompakta muren från Gefle. Alla vet numera att Gefle i 90 minuter ställer upp en mur.
Tränarparet Nilsson/Gren glömde lära ut ur man tar sig in med en dyrk. Andra sidan är Gren en gammal polis och vill väl inte lära ut konsten till sina adepter. I stället blev han förbannad över missen och fick rött kort.

Ungefär så, kanske det var. Skit samma.
Matchen mot Gefle känns som en förlust.
Nu tar vi HIF!
FOTNOT: Vinjetten är från invigningsmatchen mot ÖIS. Då var det fullsatt och det svängde i alla fall rejält på Swedbank Stadion.
Läs Tobias Christofferssons matchreferat HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar