onsdag 8 april 2009

BLOGGEN AVSLÖJAR: Leif föreslog redan 1991 var arenan skulle byggas!


Det är för märkligt. Det här är en nyhet som helt fallit mellan stolarna.
Redan 1991 föreslog malmöbon Leif Christoffersson, med ett liv inom byggbranschen, var MFF skulle bygga en ny arena.
På vinjettbilden kan ni se när han står på träningsplanen och slår ut med armarna och säger till dåvarande MFF-tränaren, legendaren Bob Houghton.
-Här ska ni bygga en ny arena!
-En utmärkt idé, svarar Bob och avslöjar då att man jobbar på planerna.
Det skulle visa sig vara helt andra planer, nämligen Hans Cavalli Björkmans ögonsten den gamla idrottsplatsen som blev ett fiaskobygge. Den byggdes för endast 7000 åskådare. Några framtidsvisoner existerade således inte hos de styrande i MFF förr i tiden.
Det var nämligen så att på den tiden jobbade jag som journalist på tidningen iDAG, en hybrid mellan KVP/GT som blev lika misslyckad som den gamla idrottsplatsen.
För 20 år sedan rådde det publikkris i allsvenskan. Det var endast de närmast sörjande som gick på match.
Alla sökte med ljus och lycka efter lösningar. Jag sammanförde MFF-tränaren Bob Houghton med Leif Christoffersson som följt MFF sedan mitten av 1950-talet. Här pratar vi om närmarkering.
Det var då Leif kom med sitt förlösande uppslag. I dag har det blivit verklighet, men ingen mer än jag minns att det var Leif Christoffersson som en gång i tiden kom med idéen. Trist men sant.
På måndag under själva invigningen mot ÖIS på den nya fina Stadion, bänkar sig, givetvis, Leif Christoffersson på sektion 34 entrè F.
Aldrig kunde han väl drömma om den här utvecklingen den gången han föreslog Bob Houghton en ny arena på exakt samma plats. Fast jag minns att vi hoppades på jultomten. Han kommer på måndag...


En sak till. Jag har bytt ut MFF-BLOGGEN:s vinjettbild mot en riktig raritet. Förr i tiden fanns den här spelbilden med en riktigt fin MFF-tröja på alla matchaffischer som tapetserade hela staden i samband med MFF:s hemmamatcher. Nu när storslagna saker är på gång, vill jag ha den bästa tänkbara vinjettbilden.
Titta noga på bilden här nertill. Kolla in halssnörningen, klubbmärket och man anar till och med en snörning på läderkulan. Man får rysningar och knotter på armarna.
Däremot vet jag inte vilket lag som motspelaren lirar med. Klubbdräkten säger mig ingenting.
Det ser nästan ut som IFK Kristianstads 1959. Det måste vara fel?
Någon som vet?Läget för Wilton Figueiredo. När blir han spelklar? Svar HÄR!

1 kommentar:

  1. Slavia Prag är laget som MFF möter på bilden.
    Ett minne från en turné till Tjeckoslovakien efter andra världskriget.
    Mvh
    Christian Weste

    SvaraRadera