fredag 17 april 2009

MFF slår AIK och Calle Palmér fyller 80 år!


Så här ligger det till.
Calle Palmér spelade i det klassiska MFF-laget som vann 49 matcher på rad. Den 50:e matchen mot AIK på Råsunda 1951 fick man stryk med 1-0. Därmed sprack den fantastiska sviten, på grund av backen Erik Nilssons huvudlösa bakåtpassning.
I Mats Wemans bok ”blått ett lag” berättar Calle så här:
-Vi hade beställt champagne till hotell Regina efter matchen. Det smakade lite bittert att dricka den. Det var de 50 matcherna vi ville fira. Serien hade vi ju vunnit sedan länge.
I går slog MFF AIK på Råsunda med samma siffror, 1-0. I dag fyller alltså lämpligt nog Calle Palmér 80 år. En bättre present kan han knappast tänka sig.
Därför tror jag inte att dagens champagne hemma hos familjen Palmér smakar bittert.
Det gör inte saken sämre att målet på Råsunda gjordes av stjärnskottet Agon Mehmeti. Man kan faktiskt tro att Mehmeti är en klonad Calle Palmér.
Calle ägde en bländande teknik, snabb och hal samt inte oäven att göra mål-22 mål i MFF-tröjan på 52 allsvenska matcher.
Eric Persson var däremot oroad över hans ringa vikt och relativa klenhet. Allt stämmer också in på Agon Mehmeti. Det är högst märkligt.
Efter den nesliga förlusten på Råsunda blev Calle Palmér proffs i AC Legnano (1951-58) och Juventus (1958-59).
Frågan är nu om Mehmeti ska följa Calle vidare i spåren. Då får vi inte se honom så länge till på Swedbank Stadion. Fortsätter han ösa in mål, lirar han snart bland de stora grabbarna, precis som Calle Palmér fick göra.
MFF-BLOGGEN önskar Calle en trevlig födelsedag!
SKÅL!


Tobias matchreferat hittar du HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar