måndag 18 maj 2009

MFF borde ladda med Winston Churchill!

Vi MFF-dårar är numera svältfödda på riktiga matchanalyser. Både morgon-och kvällspress har tappat tunga profiler. Efterträdarna håller inte riktigt måttet.
Anja Gatu i Sydsvenskan är ojämn, men kommer allt mer. Hon är mitt hopp i mörkret.
Skånska Dagbladets Artur Bliding borde göra något annat.
Arbetet finns inte längre.
Kvällsposten har i och för sig Kent Hansson som kan ryta. Men efter matchen mot Hammarby fick inte han skriva, pennan räcktes över till en yngling som heter Mathias Lühr. Han är icke min cup of tea. Redaktionen i Malmö måste hålla Stockholm/Expressen stången. Sätt för fan ner foten!
Ja, sedan är det tomt.
Resultatet blir urvattnat. Missarna otaliga, som den här i matchen mot Hammarby:
I 74:de minuten byter Roland Nilsson ut Wilton Figueiredo mot Edward Ofere med en teknik inte bättre än ett mudderverk. Därmed försvinner också all udd framåt.

Hammarby som visar stor respekt för Wilton, slappnar plötsligt av och lyfter upp spelet. MFF tappar matchen och Hammarby släpps in.
I TV förklarar Roland Nilsson bytet med att:
”Vi ville ha in en lång spelare som kunde ta emot alla inläggen. Ja, sedan slutade man slå inläggen.”
Nej, Roland Nilsson det var verkligen inget begåvat byte. Förvånad är jag också över att Nilsson/Gren INTE kunde gasa ner spelarna som ångade på och kokade gröt i Hammarbys försvarsområde. De körde ideligen fast.
Och körde man inte fast tog man huvudlösa skottavslutningar. Det är för övrigt en egendomlig konstart man visat upp under hela säsongen.
Pratar inte Nilsson/Gren med sina spelare?
Pratar gör emellertid Hammarbys Tony Gustavsson. I halvtid citerade han t o m Martin Luther King. Frågan är hur många av dagens lirare som vet vem den gubbar var.
Jag skulle råda tränarparet, Roland Nilsson och Hans Gren i MFF, att skriva ut bilden här nedanför. Ta sedan och sätt upp den i omklädningsrummet. Ta med en kopia på bortamatcherna. Låt spelarna före och i halvlek titta på bilden, helt enkelt ladda med Winston Churchill.
En gång i tiden laddade Winston med sina ordspråk en hel nation till stordåd. Det bör duga även åt MFF.
Det är jag själv som både fotograferat och trixat till bilden. Härmed får ni mitt tillstånd att använda den.
Calle Rockbäck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar