torsdag 11 februari 2010

Årsredovisningen: Det stundar matchbollar av rakblad och kniven på strupen

Klubbens årsredovisning för 2009 blev offentlig i dag. En snabb genomgång av den sammandragningen som skickats ut, får mig att fastna i slutet av skrivelsen.
Där skriver klubben inför den kommande säsongen:

(klicka på texten, då blir den större och går att läsa)
Kniven på strupen (illustration).
En dramatiskt bild. Min vinjettöppning med en fotboll av rakblad, är också en vass illustration. Det är nämligen det som det handlar om för min älskade klubb år 2010.
Läs detta lilla klipp från årsredovisningen igen:
”Planeringen utgår därför från en relativt stram budget, där sportsliga framgång och flera evenemang på Swedbank Stadion är en förutsättning...”
Det går också bra att hoppa en bit upp i texten:
”Därför kommer punktinsatser att göras för att minska konstnader...”
Kniven på strupen.
Om man inte sålt tex Ola Toivonen till PSV Eindhoven, hade klubbens ekonomi gått i stå. Det hade med andra ord gått åt helvete. Nu kan man redovisa ett överskott på lite över 5 miljoner kronor, en spottstyver i sammanhanget.

Rakbladen kommer att rulla över föreningen, om man åter gör en misslyckad säsong. Det blir värre än någonsin. Det är många människor i klubbens numera berömda organisation som riskerar förlora sin försörjning.
Då tänker jag inte på spelarna.
Jo, dom finns också i klubben. Det handlar inte bara om organisationen, även om man lätt har kunnat få den föreställningen i år.
Nu kör vi.
Lätta på kniven.


Sydsvenskan om bokslutet HÄR!
Skånska Dagbladet HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar