måndag 24 maj 2010

MFF har fått sin egen "der Bomber"-och han är bara 17 år!


Här gör Alexander Nilsson, 17 år, sitt första TV framträdande. Han sköt på egen hand och fötter Brommapojkarna i sank med sina två mål (slut:2-1). Malmö FF har fått sin egen "der Bomber" som hette Gert Muller och härjade i tyska landslaget under 1970-talet. Han var kung i straffområdet och öste in mål. Världens bästa målskytt genom tiderna.
Alexander har ungefär samma kroppskonstruktion som tysken. Alexander visade sig äga samma förmåga som tysken. På något vis får han som Muller bollen med sig. Och in i mål. Kansle inte så där vansinnigt snyggt alla gånger, men vad gör det. En strumprullare är alltid en bra strumprullare när bollen letar sig in i mål. Hur det går till? Det begriper ingen. Inte ens Roland Nilsson.
Gert Muller kallades för "der Bomber". Nu har MFF fått sin egen "der Bomber".
Alexander spelade för första gången en hel allsvensk match. Jag kan inte minnas någon 17-årig MFF:are som går in och gör två mål, när han för första gången får spela i 90 minuter.
Möjligen Calle Palmèr? Inge Blomberg gjorde också två mål i sin allsvenska debut för MFF, fast han var några år äldre än Alex.
-Det skrivs en saga här i kväll, skrek Lasse Granqvist i TV.
Jag håller med.
Det är en underbar saga.
MERA!
Och nu är det paus i nästan två månader.
Det kan bara vara dårar som bestämt något sådant.
Vi får njuta av Alexander Nilssons mål under den långa väntan.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Vi driver bloggen spelargangen.blogspot.com och undrar om du vill bli länkkkompis med oss.

    Vi har lagt en länk till din MFF-blogg på vår sida, kolla in, och vill du länka till oss vore det super. Det är en harmlös, men väldigt kul sida. Hejhej!

    SvaraRadera