tisdag 21 juli 2009

Vem döljer sig bakom tidningen?


Tommy Jönsson, Halmstads BK:s stjärna som sitter där bakom Kvällspostens sportbilaga med dagens sågning av MFF.
En sådan här svettig dag efter 0-0 matchen mellan MFF-HBK, när vi alla rasar mot både tränaren Roland Nilsson och MFF, måste man bjuda hem bollklubbens backbjässe till Täppan i Lomma.
Nu har det här sina rutiga, randig och ljus-och mörkblåa skäl.Tommy Jönsson bär bara inte ett riktigt skånskt efternamn. Hemma hos mig sitter han nästan rakt på sina rötter-Lomma.
Det var här han började lira boll en gång i tiden. Det gick så bra att MFF plockade över honom från Nike redan i 15-års åldern.
UrskåningenTommy- hans mamma och jag är t o m konfirmationskamrater-spåddes en lysande karriär. Vandringen genom klubbens olika lag gick i en rasande fart.
Snart spelade Tommy i allsvenskan i den ljusblåa dressen. Och han visade sig vara väldigt talangfull.
För 11 år sedan tog det snöpligt slut. MFF hade fått en tränare från Holland som inte begrep sig på vilken stor talang som dolde sig i Tommy Jönsson. Han lämnade MFF för Halmstads BK. I Lomma gnisslade vi tänder ner till tandköttet.
Tommy som i år ska fylla 33 år har gjort 3 A-landskamper. Och är utan tvekan HBK:s viktigaste försvarskugge. Det kunde vi konstaterar under söndagens match på Malmö Nya Fina Stadion.
Om den matchen fyrar han av följande salva, så våra solrosor nästan hickar till.
Om Oferes armbågar som Tommy fick i skallen. Tränaren Janne Andersson blev utvisad för sina protester mot de afrikanska armbågarna.
-Visst vevade han med sina armbågar. Han har en sådan spelstil.
Om MFF:s anfall:
-Agon Mehmeti håller inte riktigt måttet där framme. Han är för tunn. Rör sig aldrig i djupled.
Mer då?
Kommer inför returen på måndag. Bara här på denna BLOGG.
Till slut en fråga till Hasse Borg och kompani i MFF.
Hur i helvete har ni lyckats undvika plocka tillbaka Tommy Jönsson till MFF?
I stället har ni köpt in en hög danskar, brassar, gaisare, holländare och fan och hans moster. Peka på någon som varit bättre än Tommy Jönsson. Han är som jag skrev t o m en urskåning?
Hur tänker ni, egentligen.
Ni borde skämmas.


1 kommentar:

  1. Jag är den förste att hålla med dig Calle! Jag har propagerat för Tommy Jönsons omedelbara återvändande under många år!! Helt sanslöst att Frans ersatte honom med Mikael Roth!
    Tommy kom hem!!

    SvaraRadera