torsdag 24 juni 2010

Badsäsongen här: För MFF väntar ett STÅLBAD!

Nu när badsäsongen är här, väntar ett stålbad för MFF. I framtiden är det Winston Churchills bevingade ord som gäller: ”Never, never, never, give up!”
Vill det sig riktigt illa, kan det t o m sluta med konkurs. Nu ska vi inte måla fan på väggen, men klubben är raskt på väg att göra en ”Grekland”.
Låt mig förklara:
EU öste säckvis med pengar över ett korrupt Grekland. De tackade med att i sin tur ösa ut containers med stålar över folk och fä. Det gick åt helvete.
MFF byggde en ny fotbollsarena med den tidigare ordföranden Bengt Madsen som tung draghäst. MFF byggde upp ett företag som Grekland byggde ett sagans land. Det fanns ingen vett och reson. Bara en sådan sak att klubben inte hade någon produkt att sälja. Fotbollslaget, påpekar du. Visst, men produkten havererade år ut och år in i allsvenskan.
Tänk så här:
Om du startar ett företag. Bygger du då nya stora dyra lokaler, anställer drösvis med folk, när du inte har en produkt att sölja. Det är precis så MFF har agerat. Klubben har som Grekland startat från alldeles fel håll.
Den nuvarande ledningen med Pelle Svensson i spetsen fick ett tungt arvegods från Bengt Madsen. Nu sitter de rejält på pottkanten.
Årligen ska man spara 15 miljoner och sju personer sägs upp på kansliet och i det närmaste kraschade MFF Event AB.
Kära vänner. Det här är bara början på något som kan sluta med konkurs. Nu tror jag inte att det går så långt. Malmö Stad kommer säkert och gå in och ta över MFF:s del i arenan som är ca 120 miljoner kronor. Där har ni också problemet.
Redan när Swedbank Stadion började byggas höjde jag och vännen Leif Georg ett varnande finger. Vi såg redan då att det kunde barka åt helvetet. Nu är vi där.
Jag har flera gånger skrivit om det här på bloggen. Tyvärr för döva öron.
Det mest sorgliga kapitlet är alla lallande sporjournalister som endast brytt sig om hörnor och frisparkar. De borde för länge sedan ha grävt fram hela det dyra grekiska kalaset som MFF nu springer omkring i. Pelle Svensson har tidigare varnat, t o m talat om framtida likviditetsproblem. Även han talat för döva öron.
Jag är ledsen, för MFF har varit min klubb sedan barnsben 1955.
Hur länge ska vi vänta på att sportjournalisterna ska vakna?
MFF har vaknat, men alldeles för sent. Swedbank Stadion borde aldrig ha byggts. MFF är inte varken Milan eller Arsenal, ungefär som Grekland trodde de var större än störst. Platt fall, kallas det också för.
Calle Rockbäck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar