måndag 11 april 2011

MFF:s nästa stora SUPERSTAR!!

Titta ordentligt på den här bilden. Liraren. För alla blåa dårar behöver han ingen presentation. Ni andra bör lära er namnet omedelbart.
Agon Mehmeti, 21 år.
Agon kom till Sverige och Lomma(?) från krigets Kosovo i napp stadiet. Med mamma och pappa.
Inför årets allsvenska säsong sa jag till min ljusblåa kompis sedan mer än 50 år, Leif, följande:
-I år måste Agon ta klivet framåt. Det sista snäppet. För att bli en riktig stor lirare.
-Ja, det är slut på talang tjatet, svarade Leif som var med och såg Bosse Larsson debuterade i MFF 1963 mot ett brasselag. För inte tala om när vi "upptäckte" Lasse Larsson, målsprutan. En bit in på 1980-talet.
Leif och jag har sett otaliga talanger genom åren poppat upp i den ljusblåa tröjan. De flesta stanna vid att bli talanger. Endast en handfull lyckas ta det där extra steget som är så viktigt. Från talang till stjärna. Vi har sett allt för många framtidslöften bli vingklippta och slutat i Trelleborgs FF.
I matchen mot just Trelleborg såg vi Agon ta sitt första steg framåt. Han gör matchens snyggaste mål och satte spiken på rätt plats: 4-2 till MFF.
Mot Halmstad BK ser vi honom ta nästa stora steg. Både Leif och jag SÅG hans agerande:
Passningarna.
Split vision. Rörelsemönstret på banan är speciellt. Bara att få se hans lunkande stil: benen ser ut att stanna i luften för en kort tusendels sekund. Målnäsan. Slagfältets herre. Tekniken.
Det luktar lite Henry Thillberg, storstjärnan i MFF på 1950-talet.
Agon Mehmeti kan komma att t o m bli bättre än Henry. Det, Gott Folk, säger en hel del. I matchen mot Halmstad kvitterade han bollklubbens ledning i 59:e minuten. Agon visade sig vara en vägvisare.
MFF vann helt rättvist med 3-1 inför storpublik.
Som sagt var.
Lägg Agon Mehmeti på minnet.
Det gör Leif och jag.
Rys av välbehag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar