söndag 30 januari 2011

Zlatans knockout på Bengt Madsen

Efter gårdagens segermatch mot Catania, fyrade Zlatan Ibrahimovic av en höger rakt i plytet på Bengt Madsen. Hasse Borg fick sig också en släng av sleven.
Ungefär så här säger han till Aftonbladet och Kvällspostens sportbilagor:
-MFF? Katastrof. Pelle Svensson fick ta över all skit efter Hasse Borg och Bengt Madsen. Det är inte hans fel. Det är Hasse Borg och Bengt Madsens.
Ord och inga visor. Raka puckar från Zlatan. Världsstjärnans högerslägga har talat. Och det värsta av allt, är att han har helt rätt.
Att MFF nu kört i diket rent ekonomiskt beror på storhetsvansinne under den tiden Bengt Madsen var ordförande i klubben.
Jag vet inte hur många gånger jag genom åren har höjt tusen varningsflaggor, för att Swedbank Stadion kan bli klubbens kvarnsten. Ack, så ensam jag har varit. Sportjournalisterna som mest fattar det där med hörna och frisparkar har hyllat satsningen till förbannelse.
Sanningen är den att MFF borde ALDRIG låst sitt kapital (120 miljoner) i arenan.Det var hur korkat som helst. Nu får man betala priset.
Det som skulle bli arenans lyft, alltså eventverksamheten, har säckat samman. Fiasko.
Restaurangen samt övrig försäljning sålde man ut. Korkat.
Ja, så där kan man hålla på.
Frågan är om man inte skulle gjort som Cavalli Björkman förespråkade:
en satsning på den befintliga Malmö Stadion.
Zlatans attack mot de tidigare ledarna i föreningen, är helt rätt. Pelle Svensson fick ta över en omöjlig uppgift.
För mig är det obegripligt, att han som varit en omtyckt och drivande kraft som chef för tunnelbanan i Stockholm, hoppade på ett svårt krängande tuff-tuff tåg.
Den sportsliga biten har däremot fungerat. Ingen kan komma runt ett SM-guld. Vi lär få återkomma till detta.
Malmö stad kommer säkert och gå in och köpa ut en bra bit av klubbens andel i Swedbank Stadion. MFF blir säkert också glada över om de i framtiden slipper driva anläggningen, sköta planunderhåll osv. Det börjar bli tid för Malmö Fritid att agera.
Den lösningen vore bäst för alla parter.
För Bengt Madsen kan säkert inte själv driva arenan i framtiden.
Eller, vad säger du, Zlatan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar